Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ.Επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό.

Με αφορμή τις διαδικασίες πλήρωσης θέσεων συντονιστών διευθυντών σε διάφορα νοσοκομεία της χώρας, ο ανεξάρτητος βουλευτής Λακωνίας Λεωνίδας Γρηγοράκος κατέθεσε σήμερα επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό.
Πιο συγκεκριμένα ο κ. Γρηγοράκος, αναφέροντας πως η κυβέρνηση “γυρίζει το ρολόι της στο 2007 για να επιλέξει από τις υποψηφιότητες που είχαν υποβληθεί εννιά χρόνια πριν τους συντονιστές διευθυντές στα νοσοκομεία της χώρας, εισάγει στην πολιτική ζωή μια νέα καινοτομία”. Μάλιστα ο βουλευτής, τονίζοντας πως “αν η παραδοξολογία αυτή δεν αφορούσε ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα όπως η υγεία των πολιτών, μόνο ως ανέκδοτο θα εκλαμβανόταν”, υποστηρίζει πως “το χειρότερο είναι ότι αποκλείει νέες υποψηφιότητες, ενώ πιθανόν κάποιοι από τους προηγούμενους να έφυγαν από τη ζωή ή να μην ενδιαφέρονται”.
“Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου είναι υπόλογη και για τις πρωτάκουστες διαδικασίες που επιλέγει, καθώς και για την πρωτοφανή θεσμική εκτροπή που επιβάλλει, προκειμένου να υπηρετήσει συγκεκριμένες πελατειακές σκοπιμότητες και την κομματοκρατία”, προσθέτει και ρωτά τον υπουργό:
“1. Ποιες οι προθέσεις του υπουργείου ως προς το θέμα που απασχολεί την ιατρική κοινότητα;
2. Προτίθεστε να διορθώσετε το κενό που παρατηρείται στη σύνθεση των πενταμελών συμβουλίων κρίσεων, ούτως ώστε να μην λαμβάνεται σαν διπλή ψήφος αυτή του διορισμένου διοικητού του νοσοκομείου;
3. Προτίθεται ο υπουργός να αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία, για την απεμπλοκή από τις παλαιές προκηρύξεις, ούτως ώστε να προχωρήσει σε επαναπροκήρυξη όλων των θέσεων του ΕΣΥ;”.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου