Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

ΒΑΤΙΚΑ.ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΝΕΑΠΟΛΗΣ

'Ενα αίτημα επί πολλών ετών των κατοίκων της Νεάπολης και όχι μόνο ,έχει αρχίσει και γίνεται πραγματικότητα. Παρά τις οικονομικές δυσκολίες ,ο δήμος Μονεμβασιάς προχωρά σταθερά στην υλοποίηση των έργων ,που έχει στο πρόγραμμα του για την αναβάθμιση της περιοχής της Δημοτικής Ενότητας Βοιών . Η ανάπλαση της παραλίας της Νεάπολης ένα από τα έργα είναι σε εξέλιξη και αλλάζει θεαματικά την εικόνα της. 
Ο σχεδιασμός ξεκίνησε από το 2013 και σήμερα έφτασε να πραγματοποιείτε ένα μέρος και έπεται συνέχεια.
Η ανάπλαση του μετώπου της παραλίας είναι έργο ζωτικής σημασίας για την πόλη της Νεάπολης ,ειδικά σε ότι αφορά την τουριστική προοπτική της. καθώς και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων .
Το έργο που υλοποιείται αυτή την στιγμή και είναι σε εξέλιξη κατά το ένα μέρος ,συμπεριλαμβάνει το κομμάτι από το ξενοδοχείο "Αιβαλί" μέχρι την καφετέρια "Σταθάκη". 
Είναι οι πρώτες εικόνες το πως θα διαμορφωθεί η παραλία και περιμένουμε και στη συνέχεια στο κυριότερο κεντρικό σημείο της πόλης να ξεκινήσουν και εκεί τα έργα ανάπλασης. Είναι το δυσκολότερο σημείο διότι χρειάζονται ειδικές μελέτες λόγω του εδάφους που παρουσιάζει προβλήματα. Να σημειωθεί ότι οι επαγγελματίες της περιοχής και ειδικότερα της παραλίας θα δούνε να αναβαθμίζεται ο χώρος δημιουργώντας νέες προοπτικές στην παροχή των υπηρεσιών τους ,εξ άλλου ήταν κι ένα χρόνιο αίτημα τους η παραλία της Νεάπολης να αλλάξει εικόνα και να έχει αυτή που της ταιριάζει . 
Να αναφέρουμε εδώ περιληπτικά ,ότι και το έργο του βιολογικού συνεχίζεται φτάνοντας σιγά σιγά στο τελικό του αποτέλεσμα και ελπίζουμε ανάμεσα στα επόμενα έργα που θα δρομολογήσει ο Δήμος Μονεμβασιάς, που αφορούν την Δημοτική Ενότητα Βοιών , να είναι και η πεζοδρόμηση της Νεάπολης ,αίτημα όλων των κατοίκων των Βατίκων.

 Συμβαίνει Τώρα







Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου