Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020

«Κατάθεση Ερώτησης για την καθυστέρηση των εκκαθαρίσεων του ΕΟΠΥΥ προς το νοσοκομείο Αιγίνης Άγιος Διονύσιος»




ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΝΩΛΑΚΟΣ
Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων-ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Κατάθεση Ερώτησης για την καθυστέρηση των εκκαθαρίσεων του ΕΟΠΥΥ προς το νοσοκομείο Αιγίνης Άγιος Διονύσιος»

Ο Βουλευτής Α' Πειραιώς και Νήσων Νικόλαος Μανωλάκος, κατέθεσε σήμερα 12/03/2020 Ερώτηση στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, με θέμα την «Καθυστέρηση των εκκαθαρίσεων του ΕΟΠΥΥ προς το νοσοκομείο Αιγίνης Άγιος Διονύσιος».

Στην ερώτηση που απευθύνεται προς τον Υπουργό Υγείας, ο Βουλευτής, μεταφέρει την ανησυχία του νοσοκομείου για την καθυστέρηση της καταβολής των οφειλόμενων εσόδων επί των Νοσήλιων και Παρακλινικών εξετάσεων από τον ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του και την εισφορά του πολύτιμου φιλανθρωπικού έργου του στο νησί.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης


Πειραιάς, 12/03/2020
ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Τον Υπουργό Υγείας

Θέμα: Καθυστέρηση των εκκαθαρίσεων του ΕΟΠΥΥ προς το νοσοκομείο Αιγίνης «Άγιος Διονύσιος»

Κύριε Υπουργέ,
Το νοσοκομείο Αιγίνης «Ο Άγιος Διονύσιος», μας απέστειλε σχετική επιστολή στην οποία αναφέρεται πως η προσπάθεια τους να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε όσους έχουν ανάγκη δεν λαμβάνει την υποστήριξη που θα περίμεναν από την Πολιτεία.
Συγκεκριμένα, παρά τις προσπάθειες τους, για να αναβαθμίζουν συνεχώς τις παροχές Υγείας και την επιτυχή επαναφορά ενός νοσοκομείου που πριν λίγα χρόνια βρισκόταν στα πρόθυρα του κλεισίματος, σήμερα, όπως μας ενημέρωσαν, η διαδικασία είσπραξης των οφειλόμενων εσόδων επί των Νοσηλίων και Παρακλινικών Εξετάσεων από τον ΕΟΠΥΥ, που αποτελούν βασικούς πόρους για την επιβίωση του νοσοκομείου, είναι ιδιαίτερα αργή.
Το νοσοκομείο αυτό αποτελεί δημιούργημα της τοπικής Εκκλησίας και των φιλανθρώπων κατοίκων της Αίγινας.
Η Ιερά Μητρόπολη Ύδρας-Σπετσών και Αιγίνης παρακολουθεί την πορεία του και συνεισφέρει στην ομαλή λειτουργία του και τον εκσυγχρονισμό του Ιατροτεχνολογικού και Ξενοδοχειακού εξοπλισμού του ενώ, στο Νοσοκομείο εκτελούνται παρακλινικές εξετάσεις για νοσηλευόμενους και εξωτερικούς ασθενείς, με στόχο τη συνεχή βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και την κάλυψη των αναγκών, ασθενών και συνοδών.
Για το λόγο αυτό θα παρακαλούσαμε να δείτε με τη δέουσα ευαισθησία το θέμα και να επιταχυνθεί η διαδικασία εκκαθάρισης του ΕΟΠΥΥ, που θα βοηθήσει ένα ιστορικό εκκλησιαστικό νοσοκομείο με εκατονταετή προσφορά στον άνθρωπο και στην Πατρίδα, να καταφέρει να επιβιώσει.
Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

· Πότε αναμένεται να δοθούν τα οφειλόμενα έσοδα επί των Νοσήλιων και Παρακλινικών εξετάσεων από τον ΕΟΠΥΥ στο νοσοκομείο Αιγίνης «Ο Άγιος Διονύσιος», προκειμένου να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του και την εισφορά του πολύτιμου φιλανθρωπικού έργου του στο νησί;





Ο Ερωτών Βουλευτής,




Νικόλαος Μανωλάκος,
Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων Ν.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου