Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020

ΔΗΜΟΠΡΑΤΕΙΤΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΕΛΑΓΙΑΣ

ΔΗΜΟΠΡΑΤΕΙΤΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΕΛΑΓΙΑΣ



ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ:
Αναρτήθηκε σήμερα στη Διαύγεια και το Μητρώο Δημοσίων Συμβάσεων η διακήρυξη για την δημοπράτηση του έργου "Κατασκευή Εσωτερικού Δικτύου Ύδρευσης Αγίας Πελαγίας Κυθήρων" συνολικού προϋπολογισμού 3.100.000,00€ με το Φ.Π.Α. που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής.
Πρόκειται για ένα μεγάλης σημασίας έργο για τον οικισμό της Αγίας Πελαγίας, που λόγω της ταχύτατης οικιστικής του ανάπτυξης και της μεγάλης συγκέντρωσης τουριστικών και εμπορικών επιχειρήσεων, απαιτεί νέες σύγχρονες υποδομές με στόχο, όχι μόνο τις παρούσες ανάγκες, αλλά κυρίως τις μελλοντικές. Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί μια πολυετή εκκρεμότητα για την ευρύτερη περιοχή, καθώς η σύμβαση εκπόνησης της μελέτης του υπεγράφη στις 15/3/2002 ανάμεσα στην ανάδοχο εταιρεία και τον τότε πρώτο Δήμαρχο Κυθήρων Αρτέμιο Καλλίγερο, ενώ οι μελέτες παραδόθηκαν στο Δήμο το 2004-5.
Ουσιαστικά οι μελέτες παρέμειναν ανενεργές επί σχεδόν 15 χρόνια, ενώ το 2014 η τότε Δημοτική Αρχή τις υπέβαλε για χρηματοδότηση στο ΕΠ.ΠΕΡ.Α.Α., ωστόσο η πρόταση υποβλήθηκε εκπρόθεσμα και συνεπώς απορρίφθηκε.
Πρέπει επίσης να τονιστεί ότι το έργο αυτό απασχόλησε την τελευταία δεκαπενταετία την τοπική κοινωνία καθώς αποτελούσε διαχρονική υπόσχεση τόσο των Δημοτικών όσο και των Περιφερειακών Αρχών, χωρίς όμως να υλοποιείται, καθώς χάθηκαν πολλές χρηματοδοτικές ευκαιρίες (ΚΠΣ, ΕΣΠΑ, ΥΠΕΧΩΔΕ κ.λπ.).
Προβλέπεται η κατασκευή 4 νέων δεξαμενών 600 συνολικά κυβικών, νέων αγωγών δεκάδων χιλιομέτρων, 177 φρεατίων ομαλής λειτουργίας και απομόνωσης, 16 φρεατίων καθαρισμού, 54 πυροσβεστικών κρουνών και όλες οι απαραίτητες συνοδευτικές εργασίες. Η κατασκευή του νέου δικτύου ύδρευσης θα ακολουθήσει τις ρυμοτομικές γραμμές του εγκεκριμένου σχεδίου του οικισμού της Αγίας Πελαγίας.
Με το έργο αυτό έχει υπολογιστεί η πλήρης κάλυψη των υδροδοτικών αναγκών του οικισμού μέχρι το 2050, σε συνδυασμό με τις 2 μονάδες αφαλάτωσης που δημοπρατούνται σύντομα και με όλα τα υπόλοιπα έργα ύδρευσης στην ευρύτερη περιοχή (νέα δίκτυα, νέες γεωτρήσεις, φίλτρα, τηλεμετρία, αυτόματη χλωρίωση, αυτόματη παρακολούθηση Ph κ.λπ.).
ΜΕ ΕΡΓΑ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου