Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ:Μην εκνευρίζεστε κ. Συνάδελφε!

 


Μην εκνευρίζεστε κ. Συνάδελφε!

Πολύ εκνευρίστηκε ο κ. Τριφύλλης με την ΑΠΟΡΡΙΨΗ της προσφυγής από την Αποκεντρωμένη. Με αυτά που ισχυρίζεται, εκθέτει τους υπαλλήλους της Αποκεντρωμένης αλλά κυρίως το Συντονιστή της κ. Κοκκινάκη, που θυμίζουμε στον κ. Τριφύλλη ότι ανέλαβε τη θέση αυτή το Μάιο του 2017 (επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή).
Η αλήθεια, όμως, είναι αμείλικτη. Η προσφυγή της Αντιπολίτευσης ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ. Διότι εάν είχε έστω και το παραμικρό σημείο βασιμότητας δεν υπήρχε περίπτωση να μην εξεταστεί ουσιωδώς και εμπρόθεσμα. Η Αποκεντρωμένη την έθεσε στο αρχείο όπως παγίως κάνει με εκατοντάδες αντίστοιχες προσφυγές, που λόγω του αβασίμου τους, το μόνο που προσφέρουν είναι να επιβαρύνουν με τεράστιο διοικητικό κόστος τις υποστελεχωμένες κρατικές υπηρεσίες που έχουν χρέος να ασχολούνται με ουσιώδη θέματα και όχι με αβάσιμες καταγγελίες. Ας αφήσει λοιπόν ο κ. Τριφύλλης τα «ασπρόμαυρα» και ας ζητήσει μια συγνώμη από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Και ας μην παραγνωρίζει και αποκρύπτει ότι και σήμερα δεκάδες συλλογικά όργανα της Αυτοδιοίκησης συνεδριάζουν με τη χρήση email, όπως η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής, του μεγαλύτερου δηλαδή αυτοδιοικητικού φορέα της Ελλάδας, στην οποία (όπως και σε όλα τα συλλογικά όργανα που συνεδριάζουν έτσι) συμμετέχουν (χωρίς να κάνουν αντίστοιχες προσφυγές) και αιρετοί φίλα προσκείμενοι στις ιδεολογικές καταβολές του κ. Τριφύλλη! Μήπως και αυτοί παρανομούν; Προφανώς όχι. Εξάλλου Η ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΕΧΕΙ ΕΓΚΡΙΝΕΙ ΩΣ ΝΟΜΙΜΕΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΛΗΦΘΕΙ ΜΕ EMAIL! Και αυτό ούτε αποκρύπτεται, ούτε παρακάμπτεται!
Ενημερώνω τον κ. Τριφύλλη ότι αυτή η Δημοτική Αρχή ΠΟΤΕ δεν ένοιωσε άβολα από τις ερωτήσεις ή τις επισημάνσεις της Αντιπολίτευσης, μετά την 01-09-2014. Αντίθετα μάλιστα. Είναι η Δημοτική Αρχή που απαντά σε όλα, με ακλόνητα τεκμήρια και στοιχεία. Όπως έπραξε και στο τελευταίο Δ.Σ. απέναντι στην απέλπιδα προσπάθεια του κ. Τριφύλλη σχετικά με την «αναγκαιότητα» μεταφοράς της έδρας της Εγχωρίου Περιουσίας από τη Χώρα στον Ποταμό, ζήτημα που τίθεται με τέτοιο τρόπο για πρώτη φορά από την ίδρυση του Θεσμού το 1984. Δε νομίζουμε να αγνοεί ο κ. Τριφύλλης τον ιδρυτικό Νόμο της Εγχωρίου που ορίζει με σαφήνεια στο άρθρο 84 παρ. 2 (Ν.1416/84) ότι η έδρα της Επιτροπής είναι η Κοινότητα Κυθήρων (που και σήμερα υφίσταται με βάση το Ν.4555/2018 – Κλεισθένης) και ότι ο Νόμος αλλάζει ΜΟΝΟ με Νόμο και όχι με απόψεις ή γνωματεύσεις.
Θα θέλαμε, όμως, να μάθουμε γιατί ξαφνικά τέτοια «πρεμούρα» για την απομάκρυνση της Επιτροπής από την κατά Νόμον έδρα της; Οι πολίτες περιμένουν απαντήσεις.

5 σχόλια :