Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021

ΔΙΣ: Αντι του μάννα χολή για τους Μητροπολίτες Κυθήρων και Αιτωλίας για την Ανάσταση στις 9


Εγκαλούνται για "προφορικές εξηγήσεις" για τα υγειονομικά μέτρα και τις αποφάσεις της Συνόδου και όχι για το ουκρανικό

Όπως είχε γράψει το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ νωρίτερα, η Ιερά Σύνοδος καλεί σε απολογία τους Μητροπολίτες Κυθήρων και Αιτωλίας για "απειθαρχία και έλλειψη σεβασμού προς την ομόφωνη απόφαση του συλλογικού οργάνου διοικήσεως της Εκκλησίας της Ελλάδος, ως προς την έκτακτη διαδικασία τελέσεως των Ιερών Ακολουθιών εξαιτίας των υγειονομικών περιορισμών"

Αυτό τουλάχιστον αποφάσισαν οι Συνοδικοί κατά την τρίτη και τελευταία συνεδρίαση για τον μήνα Ιούλιο. 

Πρακτικά βέβαια αυτό σημαίνει πως οι κκ Σεραφείμ και Κοσμάς θα πρέπει να απολογηθούν στη συνεδρίαση της ΔΙΣ του Αυγούστου, που είναι όμως και η τελευταία με τον τρέχοντα σχηματισμό Ιεραρχών! Θα θέλουν οι Συνοδικοί Ιεράρχες να αποχαιρετήσουν την θητεία τους με ποινές; Ή όπως συνηθίζεται το θέμα θα αναλάβει....κάποια Επιτροπή; 

Σημασία έχει επίσης πως οι δύο Ιεράρχες καλούνται για "προφορικές εξηγήσεις" προφανώς για να αποφευχθούν υπομνήματα και λοιπά...scripta manent...

Επίσης, ιδιαίτερη σημασία έχει πως εγκαλούνται μονάχα για το θέμα της Ανάστασης και όχι για τις θέσεις τους σχετικά με το ουκρανικό εκκλησιαστικό ζήτημα που έχει διχάσει την Ορθοδοξία! 

Κατά τα άλλα η τελευταία συνεδρίαση της ΔΙΣ βρίθει....αγιοκατατάξεων! 

Τέλος, σχετικά με το ζήτημα της Μητρόπολης Περιστερίου, που επίσης ανέφερε προηγουμένως το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, η ΔΙΣ απεφάσισε τροποποίηση του σχετικού κανονισμού. 

pentapostagma.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου