Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021

ΠΑΝΟΣ ΜΠΟΥΣΑΛΗΣ:Είμαστε και εμείς πολίτες του κράτους και δεν γίνεται να μένουμε τόσο εκτεθειμένοι, αβοήθητοι έως και στοχοποιημενοι έτσι όπως έχει εξελιχθεί η κατάσταση.



Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά. Έχουν ακυρωθεί παρά πολλές συναυλίες. Μόλις με ειδοποίησε σύλλογος για ακύρωση επειδή φοβούνται την κατάσταση. Το επάγγελμα μας θεωρείται πως είναι ανοιχτό αφού δεν υπάρχει επίσημη απαγόρευση αλλά επί της ουσίας δεν εργαζόμαστε αφού έχουμε ακυρώσεις στα ελάχιστα πράγματα που είχαμε κλείσει, στην ήδη πολύ μικρή σεζόν που για πολλούς τροφοδοτεί και μέρος του χειμώνα αφού μόνο ένα καλοκαίρι υπάρχει για συναυλίες. Το επίδομα δεν θα δοθεί ενώ κανονικά έπρεπε να είναι υψηλότερο αφού το καλοκαίρι είναι η κύρια περίοδος εσόδων η οποία έχει καταστραφεί.

Γίνονται σκόρπια ανα δήμους ανάλογα την απόφαση την εσωτερική του καθενός κάποιες λίγες εκδηλώσεις κυρίως πολύ προβεβλημένων καλλιτεχνών και ελάχιστες δικές μας και θεωρείται πως έχουμε ανοιχτό επαγγελμα;
Είναι πάρα πολύ σοβαρά τα πράγματα. Έπρεπε να υπάρχει σαφής οδηγία για στήριξη του πολιτισμού.
Έπρεπε να υπάρχει από το κράτος οδηγία να μην ακυρώνονται οι συναυλίες αλλά να γίνονται με τα απαραίτητα μέτρα και να υπάρχει και γραμμή όπου θα δηλώνονται οι ακυρώσεις.
Τώρα έχει πέσει το μπαλάκι στους συλλόγους και τους δήμους και ως ένα βαθμό είναι κατανοητό να μην λαμβάνουν την ευθύνη αφού το κράτος δεν έχει τονίσει με κάθε τρόπο την διατήρηση και των δικών μας εργασιών εν ενεργεία.
Είμαστε και εμείς πολίτες του κράτους και δεν γίνεται να μένουμε τόσο εκτεθειμένοι, αβοήθητοι έως και στοχοποιημενοι έτσι όπως έχει εξελιχθεί η κατάσταση.
Θέλω να ζητήσω και από τους φορείς που κλείνουν συναυλίες να μην τις ακυρώνουν με ευκολία εφόσων δεν υπάρχει οδηγία. Να σκέφτονται τους καλλιτέχνες αλλά και τον πολιτισμό διπλά σε αυτή την περίσταση. Γιατί άθελά τους συμμετέχουν στην απαξίωσή μας. Όλοι έχουμε ευθύνη.
Ζητώ από όλη την κοινωνία τα αντανακλαστικά της γιατί αφανίζεται ένας κλαδος

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου