Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ της «2η ΓΙΟΡΤΗΣ του ΒΑΤΙΚΙΩΤΙΚΟΥ ΚΡΕΜΜΥΔΙΟΥ» - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε φέτος, στη Νεάπολη, η «2η Γιορτή του Βατικιώτικου Κρεμμυδιού», η οποία συνδιοργανώθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά από συλλόγους και φορείς της περιοχής των Βατίκων (Πολιτιστικός Σύλλογος Βατίκων, «ΤΟΥΛΙΠΑ ΓΟΥΛΙΜΗ», Αγροτικός Συνεταιρισμός Αγίων Αποστόλων, Σωματείο Ενοικιαζομένων Δωματίων και διαμερισμάτων «ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ, Σύνδεσμος Νεαπολιτών «ΤΑ ΒΑΤΙΚΑ», Ομοσπονδία Βατικιώτικων Συλλόγων στην Αττική, Ένωση Βατικιωτών Επιστημόνων, Νομικό Πρόσωπο Δήμου Μονεμβασίας).
Σκοπός μας, η προβολή του γνήσιου Βατικικώτικου Κρεμμυδιού και η περαιτέρω προώθησή του, αλλά και η κατοχύρωσή του ως προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ), προκειμένου να διασωθεί αυτή η εξαιρετική ποικιλία, αλλά και να υπάρξει μια σημαντική ώθηση στη ντόπια παραγωγή.
Με μεγάλη μας χαρά διαπιστώσαμε ότι η απήχηση της «Γιορτής του Βατικιώτικου Κρεμμυδιού» ξεπέρασε και φέτος τις προσδοκίες όλων μας! Η φετινή επιτυχία, ωστόσο, έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς ενίσχυσε σε όλους μας την ελπίδα, αλλά και τη βεβαιότητα ότι το τόπος μας, τα Βάτικα, θα σταθεί ξανά όρθιος, μετά την πύρινη λαίλαπα του Ιουλίου.
Έτσι, κατά την πρώτη μέρα (Σάββατο, 22 Αυγούστου 2015), οι συμπατριώτες και φίλοι μας είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τις ενδιαφέρουσες ομιλίες των γεωπόνων κ.κ. Μιλένας Νικολοπούλου και Τάκη Παντελάκου, αλλά και της συγγραφέως βιβλίων μαγειρικής, κ. Χρυσούλας Καρκάνη-Σούμπαση, ενώ κατόπιν απόλαυσαν τη χορευτική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Βατίκων. Κατά τη δεύτερη μέρα (Κυριακή, 23 Αυγούστου 2015), είχαμε όλοι μας τη χαρά να γευθούμε γευστικότατη κρεμμυδόσουπα, στιφάδο και πολλές άλλες παραδοσιακές συνταγές με γνήσιο βατικιώτικο κρεμμύδι, φτιαγμένες με μεράκι από συμπατριώτισσές μας, αλλά και εστιατόρια της περιοχής μας, ενώ το κέφι (μετά το καλό φαγητό!...) «απογειώθηκε» με λαϊκό γλέντι από την Ορχήστρα του Κουτσοβασίλη.
Η Οργανωτική Επιτροπή της «2ης Γιορτής του Βατικιώτικου Κρεμμυδιού» θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους όσοι στήριξαν και φέτος τη Γιορτή μας, η οποία, επιθυμία μας είναι να καταστεί «θεσμός» στην ιδιαίτερη πατρίδα μας, τα Βάτικα, και να διοργανώνεται κάθε χρόνο, το πρώτο Σαββατοκύριακο μετά τον Δεκαπενταύγουστο.
Σας καλούμε από τώρα να είστε και του χρόνου κοντά μας, για να γιορτάσουμε όλοι μαζί! Κι ευχόμαστε το επόμενο καλοκαίρι να έχει προχωρήσει ακόμα περισσότερο ο κοινός στόχος όλων μας, η κατοχύρωση, δηλαδή, του Βατικιώτικου Κρεμμυδιού ως ΠΟΠ, αλλά και ο τόπος μας να έχει επουλώσει όσο το δυνατόν περισσότερο και με τον καλύτερο τρόπο τις «πληγές του».

Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ της «2η ΓΙΟΡΤΗΣ του ΒΑΤΙΚΙΩΤΙΚΟΥ ΚΡΕΜΜΥΔΙΟΥ»

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου