Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ ΠΑΛΙ ΧΩΡΙΣ ΓΙΑΤΡΟ.Η αγροτική γιατρός του νησιου παραιτήθηκε

Σήμερα βρέθηκα για υπηρεσιακούς λόγους στα Αντικύθηρα μαζί με τον Αντιδήμαρχο κ. Αγγελιουδάκη, τον Δ.Σύμβουλο κ. Μανόλη Χάρο και Μηχανικούς της Περιφέρειας. Το πλοίο ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ μας περίμενε επί 1 ώρα στο λιμάνι. Κατά την αποβίβασή μου από το πλοίο η αγροτική γιατρός του νησιού με ενημέρωσε ότι παραιτήθηκε από τη θέση της και αναχωρεί οριστικά από το νησί μεθαύριο 9/9. Συνεπώς τα Αντικύθηρα παραμένουν πάλι χωρίς γιατρό. Είχα έντονο διάλογο μαζί της καθώς η πρακτική αυτή δεν θα έπρεπε να επιτρέπεται από το Νόμο, τουλάχιστον χωρίς επιπτώσεις.
Οι αναπληρωτές καθηγητές εάν δεν αποδεχθούν το διορισμό έχουν ποινή και μετά δεν μπορούν να υποβάλουν αίτηση για 2 χρόνια. Οι γιατροί αντιμετωπίζονται ελεύθερα και μπορούν χωρίς καμία επίπτωση να πηγαίνουν κάθε καλοκαίρι σε ένα νησί και τον Σεπτέμβρη να παραιτούνται. Διαφωνώ κάθετα με αυτό και θα διαμαρτυρηθώ στον Υπουργό Υγείας καθώς θεωρώ ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι πρέπει να αντιμετωπίζονται από το Νόμο ενιαία και όχι με 2 μέτρα και 2 σταθμά.

Έχω προτείνει με διαρκή έγγραφά μου προς το Υπουργείο Υγείας τη θέσπιση κινήτρων για την επάνδρωση των άγονων και προβληματικών αγροτικών ιατρείων. Το σημαντικότερο από αυτά είναι η παροχή δυνατότητας σε αγροτικούς γιατρούς που ολοκληρώνουν 12 μήνες συνεχούς υπηρεσίας υπαίθρου να μπορούν να ξεκινάνε απευθείας όποια ειδικότητα θέλουν χωρίς την πολυετή αναμονή της επετηρίδας. Κάτι τέτοιο δεν κοστίζει τίποτε στο Κράτος, απαιτεί νομοθετική πρωτοβουλία και θα το ζητήσουμε και από τη νέα Κυβέρνηση.

Επίσης, στο Δημοτικό Συμβούλιο της 11/9 θα αποφασίσουμε για την παροχή επιδόματος σίτισης και στέγασης σε όλους τους αγροτικούς και επικουρικούς ιατρούς που θα υπηρετούν στα Κύθηρα και Αντικύθηρα όπως προβλέπεται στη σχετική νομοθεσία.
πηγή 
Stratos Charchalakis

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου