Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Η 3η ημέρα της Πράσινης Εβδομάδας υλοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού του Δήμου Ευρώτα

Η 3η ημέρα της Πράσινης Εβδομάδας υλοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού του Δήμου Ευρώτα όπου πραγματοποίησαν επίσκεψη μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σκάλας προκειμένου να ενημερωθούν για τον τρόπο λειτουργίας του, αλλά και να κατανοήσουν τη χρησιμότητα του έργου στην καθημερινότητα των πολιτών.
Τους μαθητές και εκπαιδευτικούς υποδέχθηκαν ο Αντιδήμαρχος Ευρώτα κ. Ηλίας Παναγιωτακάκος κι ο υπεύθυνος υπάλληλος του Βιολογικού Καθαρισμού, ο οποίος τους περιέγραψε τα στάδια επεξεργασίας των υγρών αποβλήτων και τους ανέλυσε τον τρόπο με τον οποίο αυτά καταλήγουν σε νερό αρδευτικής χρήσης. Παράλληλα προβλήθηκε ένα σχετικό βίντεο που περιελάμβανε τη σχετική διαδικασία επεξεργασίας των υγρών λυμάτων. 
Στη συνέχεια ο κ. Παναγιωτακάκος απευθύνθηκε στους μαθητές αναφέροντας κάποια από τα σπουδαία έργα του Δήμου Ευρώτα όπως το αποχετευτικό δίκτυο Βλαχιώτη (κόστους 5,3 εκ. ευρώ), αποχετευτικό δίκτυο Σκάλας (κόστους 5,5 εκ. ευρώ) και ασφαλώς τον Βιολογικό Καθαρισμό (κόστους 4 εκ. ευρώ), ενώ χαρακτήρισε τα έργα αυτά σπουδαία για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και τον περιορισμό των αρνητικών 
περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Προτεραιότητα για τον Δήμο Ευρώτα θα είναι πάντοτε η υλοποίηση σημαντικών έργων με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον, τόνισε ο κ. Παναγιωτακάκος. 
Οι μαθητές με ιδιαίτερο ενδιαφέρον έκαναν τις δικές τους ερωτήσεις και έδειξαν να αντιμετωπίζουν με ευαισθησία τα περιβαλλοντικά ζητήματα. Η επίσκεψη τους ολοκληρώθηκε με περιήγηση στις εγκαταστάσεις.

 Πηγή
Δήμος Ευρώτα - Municipality of Evrota



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου