Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Χύτρα: Το μακάβριο μυστικό της ονειρικής σπηλιάς των Κυθήρων [εικόνες]


Αν δεν έχετε ακόμα επισκεφτεί τα Κύθηρα, σίγουρα έχει έρθει η ώρα να το κάνετε. Ποιος άλλωστε μπορεί να μπει όχι στην καλύτερη θαλάσσια σπηλιά της Ελλάδας για την οποία κάνουν λόγο οι μεγαλύτεροι ταξιδιωτικοί οδηγοί του κόσμου;
Ο λόγος για τα καταπράσινα νερά της βραχονησίδας «Χύτρα», η οποία βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το λιμάνι του Καψαλίου των Κυθήρων και αποτελεί ένα από τα εντυπωσιακότερα μέρη του νησιού.
Η θαλάσσια σπηλιά στη νότια πλευρά της και το «κρυμμένο» καταφύγιο για φώκιες που βρίσκεται στο πίσω μέρος της σίγουρα αποτελούν πόλο έλξης, καθώς χαρίζουν μοναδική θέα και απίστευτη απόλαυση χάρη στα πεντακάθαρα, δροσερά νερά του πελάγους.Επάνω στους βράχους βρίσκονται «καρφωμένα» αντικείμενα όπως για παράδειγμα παπούτσια, τα οποία παρασύρθηκαν από την μανία των κυμάτων. Αξίζει να την επισκεφτείτε αλλά να κοιτάξετε και τον καιρό!
Ποιο είναι όμως το μακάβριο μυστικό της; Δρομολόγια δεν πραγματοποιούνται τις μέρες που έχει αέρα λόγω του ότι είναι πολύ επικίνδυνα. Οι ντόπιοι είναι πολύ προσεκτικοί στο πότε θα πάνε λόγω του ότι κάποτε, είχανε μπει μέσα στη σπηλιά έξι άνδρες με ένα καΐκι για να προστατευτούν από την κακοκαιρία. Δυστυχώς χάθηκαν. Μην φοβάστε όμως! Ο καπετάν Σπύρος θα σας προστατεύσει μιας και είναι και ο μόνος ο οποίος μπορεί να σας πάει εκεί.
Απολαύστε τη!
Πηγή  http://www.koolnews.gr/




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου