Τρίτη 7 Μαΐου 2019

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ.Απλήρωτοι εδώ και έναν χρόνο οι Αξιολογητές Εκπαιδευτών Ενηλίκων του ΕΟΠΠΕΠ


ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ , Α΄ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΝΗΣΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τρίτη 7 Μαΐου 2019


Απλήρωτοι εδώ και έναν χρόνο οι Αξιολογητές Εκπαιδευτών Ενηλίκων του ΕΟΠΠΕΠ


Ερώτηση για τους Αξιολογητές Εκπαιδευτών Ενηλίκων του ΕΟΠΠΕΠ κατέθεσε ο Βουλευτής της ΝΔ Α’ Πειραιώς και Νήσων και αναπληρωτής Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Κώστας Κατσαφάδος.
Όπως αναφέρει στην Ερώτησή του, απλήρωτοι παραμένουν εδώ και έναν χρόνο οι Αξιολογητές Εκπαιδευτών Ενηλίκων του ΕΟΠΠΕΠ, εξαιτίας της ασυνεννοησίας μεταξύ Υπουργείου Παιδείας και ΕΟΠΠΕΠ.
Συγκεκριμένα, η πλευρά του Υπουργείου Παιδείας ισχυρίζεται ότι η διευθύνουσα σύμβουλος του ΕΟΠΠΕΠ μπορεί να πληρώσει τους αξιολογητές με την ισχύουσα ΚΥΑ, ενώ η πλευρά του ΕΟΠΠΕΠ, ισχυρίζεται ότι χρειάζεται τροποποίηση του σχετικού νόμου.
Αποτέλεσμα της ασυνεννοησίας αυτής, είναι εκατοντάδες αξιολογητές της περσινής αξιολόγησης να μην μπορούν να πληρωθούν, ενώ οι νέοι εκπαιδευτές που περιμένουν (πέρυσι ήταν περίπου 3.500 πανελλαδικά), όπως κάθε χρόνο να πιστοποιηθούν με τη γνωστή διαδικασία αξιολόγησης να έχουν εύλογες ανησυχίες ότι οι διαδικασίες πιστοποίησης φέτος μάλλον δε θα πραγματοποιηθούν ή θα πραγματοποιηθούν πολύ αργά, με συνέπεια κάποιοι να μην μπορέσουν να κάνουν αίτηση ως εκπαιδευτές στα Δημόσια ΙΕΚ, στα οποία η πιστοποίηση στην εκπαίδευση ενηλίκων είναι απαραίτητη προϋπόθεση.
Καταλήγοντας, ο Βουλευτής ρωτά τον αρμόδιο Υπουργό:
1. Τι πρόκειται να πράξει, προκειμένου να πληρωθούν άμεσα οι Αξιολογητές Εκπαιδευτών Ενηλίκων του ΕΟΠΠΕΠ;
2. Πότε πρόκειται να λάβουν χώρα οι φετινές εξετάσεις πιστοποίησης (νέων) εκπαιδευτών ενηλίκων;

Η Ερώτηση του Κ. Κατσαφάδου έχει ως εξής:
Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η
(Αρ. πρωτ. 7318/7-5-2019)

Προς Υπουργό Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων

Θέμα: Απλήρωτοι εδώ και ένα χρόνο οι Αξιολογητές Εκπαιδευτών Ενηλίκων από τον ΕΟΠΠΕΠ

Τον περασμένο Μάιο διενεργήθηκαν εξετάσεις πιστοποίησης (νέων) εκπαιδευτών ενηλίκων, όπως συμβαίνει τουλάχιστον μια φορά το χρόνο τα τελευταία χρόνια.
Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας πιστοποίησης χρησιμοποιήθηκαν επιστήμονες ως συνεργάτες – αξιολογητές της μικροδιδασκαλιας και της διόρθωσης των γραπτών από το μητρώο του ΕΟΠΠΕΠ.
Η συνήθης πρακτική πληρωμής των εκατοντάδων εμπλεκομένων αξιολογητών με τις ετήσιες αυτές αξιολογήσεις- πιστοποιήσεις, είναι μετά την παρέλευση 3-4 μηνών. Ειδικά, όμως, φέτος, η πληρωμή δεν έχει γίνει ένα χρόνο σχεδόν μετά, όχι λόγω έλλειψης χρημάτων, αλλά λόγω διαφορετικής ερμηνείας από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας και του ΕΟΠΠΕΠ, μιας Κοινής Υπουργικής Απόφασης.
Συγκεκριμένα, η πλευρά του Υπουργείου Παιδείας ισχυρίζεται ότι η διευθύνουσα σύμβουλος του ΕΟΠΠΕΠ κα. Γιαννακοπόυλου, (την οποία έχει τοποθετήσει το Υπ. Παιδείας) μπορεί να πληρώσει τους αξιολογητές με την ισχύουσα ΚΥΑ, ενώ η πλευρά του ΕΟΠΠΕΠ, ισχυρίζεται ότι χρειάζεται τροποποίηση του σχετικού νόμου.
Αποτέλεσμα της ασυνεννοησίας αυτής, μεταξύ Υπουργείου και ΕΟΠΠΕΠ, είναι εκατοντάδες αξιολογητές της περσινής αξιολόγησης να μην μπορούν να πληρωθούν, ενώ οι νέοι εκπαιδευτές που περιμένουν (πέρυσι ήταν περίπου 3.500 πανελλαδικά), όπως κάθε χρόνο να πιστοποιηθούν με τη γνωστή διαδικασία αξιολόγησης να έχουν εύλογες ανησυχίες ότι οι διαδικασίες πιστοποίησης φέτος μάλλον δε θα πραγματοποιηθούν ή θα πραγματοποιηθούν πολύ αργά, με συνέπεια κάποιοι να μην μπορέσουν να κάνουν αίτηση ως εκπαιδευτές στα Δημόσια ΙΕΚ, στα οποία η πιστοποίηση στην εκπαίδευση ενηλίκων είναι απαραίτητη προϋπόθεση.
Επειδή δεν είναι δυνατόν, λόγω της ασυνεννοησίας να παραμένουν εκατοντάδες αξιολογητές απλήρωτοι,
Επειδή πρέπει να δοθεί άμεσα μια λύση, ώστε να μην παρακωλυθεί και η φετινή διαδικασία αξιολόγησης,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
3. Τι πρόκειται να πράξει, προκειμένου να πληρωθούν άμεσα οι Αξιολογητές Εκπαιδευτών Ενηλίκων του ΕΟΠΠΕΠ;
4. Πότε πρόκειται να λάβουν χώρα οι φετινές εξετάσεις πιστοποίησης (νέων) εκπαιδευτών ενηλίκων;


Ο Ερωτών Βουλευτής Πειραιάς, 7 Μαΐου 2019
Κώστας Κατσαφάδος
Βουλευτής Α’ Πειραιώς & Νήσων

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου