Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020

ΑΛΛΑΞΕ ΧΡΩΜΑ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ (2) ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ ΤΑ ΚΥΘΗΡΑ

 


Γιάννης Δημητριάδης

Θέλω να ευχαριστήσω τους αρμόδιους φορείς της Κυβέρνησης που έλαβαν σοβαρά υπόψη την επιστολή που στείλαμε στις 16.10.2020 με τους συναδέλφους Δημάρχους των νησιών της Π.Ε. Νήσων Αττικής, με την οποία παρακαλέσαμε για την διακριτή αξιολόγηση των νησιών μας σε σχέση το λεκανοπέδιο της Αττικής σε ό,τι αφορά την κατηγοριοποίησή τους στον Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας. Διευκρινίσαμε μάλιστα ότι δεν ζητάμε κατ’ ανάγκη ευνοϊκότερη αντιμετώπιση, αλλά απλώς ειδική αξιολόγηση, ακόμα και αν αυτό τυχόν οδηγούσε σε υπαγωγή των νησιών σε ανώτερη κατηγορία, αν οι εξελίξεις το επέβαλαν.

Σήμερα, με την αναθεώρηση του σχετικού Χάρτη , τα νησιά του Σαρωνικού (πλην της Σαλαμίνας), καθώς και ο Δήμος-Τροιζηνίας Μεθάνων, «κατέβηκαν κατηγορία» και πλέον βρίσκονται στην κατηγορία 2 (με κίτρινο χρώμα), αντί για 3 (πορτοκαλί) στην οποία παρέμεινε η υπόλοιπη Αττική.
Έτσι, τα αυστηρότερα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες από τον Πρωθυπουργό για τις περιοχές κατηγορίας 3 και 4 (μάσκες παντού, απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ) ΔΕΝ θα ισχύσουν για τις περιοχές μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου