Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020

Έκτακτη σύσκεψη για τον κορωνοϊό – στο επίπεδο 2 τα Κύθηρα

 


Το μεσημέρι της Παρασκευής 23/10 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Δημαρχείο Κυθήρων ανάμεσα στους εμπλεκόμενους φορείς πολιτικής προστασίας αναφορικά με τον κορωνοϊό, στην οποία προσκλήθηκε και συμμετείχε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ. Σκοπός της σύσκεψης ήταν η καλύτερη οργάνωση των φορέων και αρχών μετά την επιβεβαίωση θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού στο νησί μας. Από όλους τους συμμετέχοντες τονίστηκε η ανάγκη τήρησης των ειδικών μέτρων και κυρίως της χρήσης της μάσκας σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Ο Δήμος Κυθήρων, ευρίσκεται από σήμερα 23/10 στο 2ο επίπεδο υγειονομικής ασφάλειας (από το 3 που βρισκόταν) καθώς έγινε αποδεκτή από την Κυβέρνηση η σχετική πρόταση – διαμαρτυρία των Δημάρχων της Π.Ε. Νήσων. Ωστόσο αυτό δεν πρέπει να οδηγήσει σε επανάπαυση αλλά σε εγρήγορση καθώς ο κίνδυνος είναι υπαρκτός και η επιβεβαίωση θετικών κρουσμάτων στο νησί μας αποτελεί παράγοντα κινδύνου.

Με βάση τα ανωτέρω, ο Δήμος Κυθήρων λαμβάνει τα ακόλουθα μέτρα:

  1. Οι υπηρεσίες του Δήμου (Δημαρχείο, ΚΕΠ, Τεχνική Υπηρεσία) δεν θα δέχονται κοινό μέχρι νεωτέρας και κάθε είδους αίτηση θα υποβάλλεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά.
  2. Αναστέλλεται μέχρι νεωτέρας η λειτουργία όλων των παιδικών χαρών και αθλητικών χώρων.
  3. Καλούνται όλοι οι πολίτες να τηρούν ευλαβικά τα υγειονομικά μέτρα καθώς η Αστυνομία προβαίνει ήδη σε επιβολή αυστηρών κυρώσεων απέναντι σε κάθε είδους ανευθυνότητα που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και τους συμπολίτες μας.
  4.  kythira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου