Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020

Μαρια Ε. Χαραμη:ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ κ. ΜΑΣΤΟΡΟΠΟΥΛΟ

 


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ κ. ΜΑΣΤΟΡΟΠΟΥΛΟ


Πριν από λίγες ώρες ο δημοτικός Σύμβουλος κ. Ν. Μαστορόπουλος με ανάρτησή του κατηγορεί το Δήμο Μονεμβασίας ότι δεν έχει υποβάλει προτάσεις στην Επιτροπή Ελλάδα 2021 για τον εορτασμό των 200 ετών από την Επανάσταση. Με την ιδιότητά μου ως εντεταλμένη δημοτική Σύμβουλος με αρμοδιότητα τις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια και σε συνεργασία με την αρμόδια επιτροπή του Δήμου ενημερώνω τους συμπολίτες μας ότι από τον Ιούλιο μήνα έχουν υποβληθεί στην Επιτροπή Ελλάδα 2021 οι ακόλουθες προτάσεις συνοπτικά:
Α. Διήμερο Συνέδριο (25 και 26 Ιουνίου 2021) στο Κάστρο με δύο θεματικές ενότητες, δηλαδή:
- Η απελευθέρωση του Κάστρου της Μονεμβασιάς και η συμβολή της στην εδραίωση της Επανάστασης.
- Η Επανάσταση του 1821 και η επίδρασή της στα Γράμματα και στις Τέχνες.
Υπογραμμίζεται ότι στο Συνέδριο συμμετέχουν μόνο πανεπιστημιακοί.
Β. Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ διαρκείας:
• Έναρξη με: το θεματικό θεατρικό τριήμερο 19-21 Μαρτίου στους Μολάους σχετικά με τα 200 χρόνια.
• 25η Μαρτίου εκδήλωση «Μουσική και Λόγος», στη Μονεμβασιά από τη χορωδία Μονεμβασιάς.
• Τετραήμερο εκδηλώσεων από 20-23 Ιουλίου( Βυζαντινή χορωδία, θεατρική θεματική παράσταση, χορευτικά συγκροτήματα)
• Στοχεύουμε επίσης στη συμμετοχή συλλογικών φορέων των τοπικών κοινωνιών του Δήμου καθώς και των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων με διάφορες δράσεις.
Γ. Ψηφιακές παραγωγές μικρής διάρκειας.
Πρόκειται για πέντε ταινίες μικρής διάρκειας με θέμα την ιχνηλάτηση των ιστορικών αποτυπωμάτων από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας και συνοπτική αναφορά στους παράγοντες που διαμόρφωσαν την σημερινή φυσιογνωμία των πέντε δημοτικών ενοτήτων του Δήμου.

Επίσης με την ως άνω ιδιότητά μου εκπροσώπησα τον Δήμο Μονεμβασίας στην συνάντηση με την Πρόεδρο και εκπροσώπους της Επιτροπής Ελλάδα 2021, κατά την οποία ο Δήμος μας επαινέθηκε κατ' επανάληψη για τις υποβληθείσες προτάσεις.

Προς επιβεβαίωση επισυνάπτω το ακόλουθο κείμενο:

Αγαπητή κυρία Χαραμή, Αγαπητή Μαρία,

Εκ μέρους της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» σε ευχαριστώ για τη φιλοξενία στη Σπάρτη, ένα τόπο ξακουστό σε όλο τον κόσμο για την Ανδρεία, την Αυτοθυσία και την Αυταπάρνηση των Ηρώων του, μια πόλη που άφησε ανεξίτηλο σημάδι στη μακραίωνη διαδρομή της Πατρίδας μας.

Ο Εορτασμός για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση, είναι μια ευκαιρία να ενώσει όλη η Λακωνία τις δυνάμεις της, τον παραγωγικό πλούτο της, το φυσικό κάλλος της, ανοίγοντας δρόμους ευημερίας και προοπτικής.

Είναι η ώρα να ανοίξει το βήμα της προς το μέλλον, εκμεταλλευόμενη την αποφασιστικότητα και τη δύναμη των ανθρώπων της. Είναι η στιγμή να θυμίσει σε όλους ότι η λαμπρή Ιστορία της, είναι το εφαλτήριο για τη Λακωνία της νέας εποχής.

Η Εθνική Επιτροπή, και εγώ προσωπικά, ενώνουμε τις δυνάμεις μας, με τις δικές σας, για εκείνους που έρχονται μετά από εμάς.


Με εκτίμηση & φιλία,

Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη
Πρόεδρος Επιτροπής «Ελλάδα 2021»

__________________________________________________________

 

ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ – ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ


Την Πέμπτη 15 – 10 - 2020, η κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου, ως επικεφαλής της επιτροπής «ΕΛΛΑΔΑ 2021» που συντονίζει σε εθνικό επίπεδο όλες τις δράσεις για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την επανάσταση, επισκέφτηκε επίσημα διάφορες περιοχές της Λακωνίας και της Μεσσηνίας, χωρίς όμως να έλθει στο Δήμο Μονεμβασίας και χωρίς να κάνει έστω κάποια ιδιαίτερη αναφορά για την προσφορά της περιοχής μας στην εθνική υπόθεση και στην παλιγγενεσία.

Επίσης ο δήμαρχος Μονεμβασίας ήταν ο μόνος από τους δημάρχους που δεν παραβρέθηκε στη σχετική συνάντηση εργασίας στη Σπάρτη (δεν γνωρίζουμε το λόγο), όπου παρουσιάστηκαν οι προτάσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης για τις εκδηλώσεις, τις δράσεις ή τα έργα που προτείνονται, στα πλαίσια του εορτασμού για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821.

Για τους παραπάνω λόγους, απέστειλα ήδη προς την επιτροπή «ΕΛΛΑΔΑ 2021», συνοπτικό κείμενο για την προσφορά της Μονεμβασίας στην εθνική υπόθεση, το οποίο μπορείτε να δείτε εδώ:

https://monemvasia1.blogspot.com/…/200-6980111647-mail-ne.h…

Επίσης προ καιρού είχα στείλει και ένα μικρό κείμενο ( μπορείτε να το δείτε εδώ:
https://mastoropoulos.blogspot.com/2020/10/blog-post.html )

με το ιστορικό της απελευθέρωσης και σχετικές εικόνες, με την παράκληση να γίνει δημοσίευση στην επίσημη ιστοσελίδα του «ΕΛΛΑΔΑ 2021», όπως έχει γίνει έως τώρα και για πολλές άλλες περιοχές της χώρας μας, χωρίς όμως μέχρι τώρα να υπάρξει καμία ανταπόκριση.

Επειδή τα παραπάνω αποτελούν κατά τη γνώμη μου προσβολή και επειδή για πολλοστή φορά ο τόπος μας αγνοείται από την επίσημη Πολιτεία, καλώ τους τοπικούς φορείς, το Δήμο Μονεμβασίας, τις Περιφερειακές αρχές και τους βουλευτές του νομού (στους οποίους κοινοποιείται το παρόν) να πάρουν θέση σχετικά.

Τα διάφορα «λόμπι», για άλλη μια φορά επέβαλαν την πολιτική τους εις βάρος μας και δυστυχώς η δημοτική αρχή παρακολουθεί τα γεγονότα, αδιάφορη ή ανήμπορη να αντιδράσει.

Ο Δήμος Μονεμβασίας θα έπρεπε να πρωταγωνιστεί στις εκδηλώσεις αυτές και επίσης θα έπρεπε να τιμηθεί ιδιαιτέρως από την Πολιτεία, αφού η περιοχή μας επί αιώνες προσέφερε τα μέγιστα στην διατήρηση της Ελληνικής ιδέας, ήταν πάντα πρώτη στους απελευθερωτικούς αγώνες και πλήρωσε μάλιστα κατά καιρούς ποταμούς αίματος εξ αιτίας αυτού.

Ας αντιδράσουμε στην προσβολή της ιστορικής μνήμης έστω και τώρα.

Νεκτάριος Μαστορόπουλος

Εκπαιδευτικός – πρώην δήμαρχος Μονεμβασίας

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου