Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020

ΛΑΚΩΝΙΑ:ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΗ ΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ Β ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ

Η ΜΟΝΑΔΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ

 

Γράφει ο Αντιδήμαρχος Μονεμβασίας κύριος Σταύρος Χριστάκος.

Ως Αντιδήμαρχος Μονεμβασίας είχα την τιμή σήμερα τελευταία ημέρα της επιχείρησης , να ευχαριστήσω θερμά δεκατέσσερα επίλεκτα στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού που εδώ και δέκα ημέρες εκτέλεσαν την πρώτη φάση εξουδετέρωσης εκατόν ενενήντα βλημάτων από το ναυάγιο του Ιταλικού Πλοίου ΒΟΚΚΑΚΙΟΣ στα χρόνια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου , στη βόρεια προβλήτα , στο λιμάνι της Μονεμβασιάς.
Μετέφερα τα αισθήματα βαθιάς ευγνωμοσύνης των κατοίκων της Μονεμβασίας για την εκτέλεση του τεράστιου έργου με το οποίο έγινε άρση της πολύ μεγάλης επικινδυνότητας στο Λιμάνι της Μονεμβασιάς .
Ο Δήμος Μονεμβασίας με πολύ μεγάλη προσπάθεια ζήτησε την εκτέλεση της αποστολής αυτής από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού , εξασφάλισε την αδειοδοτήσεις από τον φορέα διαχείρησης της ζώνης NATURA και την παρουσία του ΕΚΑΒ σε όλη την διάρκεια της επιχείρησης ενώ ανέλαβε την φιλοξενία των στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού .
Αναλυτική ενημέρωση για το περιεχόμενο της επιχείρησης τις επόμενες ημέρες από τον Δήμο Μονεμβασίας και το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού






 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου