Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021

ΚΥΘΗΡΑ:ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΥΣ 'ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΙΤΕΣ' ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΩΦΕΛΟΥΣ

ΤΟΥ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Π: Ταγματάρχου Πλέσσα 53 ΚΚαλλίθεα 17674 Τ: + 302109483289
Ε: info@skem.gr W: www.skem.gr
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΥΣ 'ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΙΤΕΣ' ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Αγαπημένοι μας συμπατριώτες, Μυλοποταμίτες, Κυθήριους
οπουδήποτε στην Ελλάδα, παντού στη γη
Αγαπητοί φίλοι, τακτικοί επισκέπτες και θαυμαστές του υπέροχου χωριού μας,
Τα τελευταία τρία χρόνια, ο αναγεννημένος και πραγματικά δραστήριος Σύλλογος μας έχει αναλάβει την πρωτοβουλία να αναγεννήσει το χωριό Μυλοποτάμου, στα Κύθηρα και να το διώξει από τη λήθη, την υποτίμηση και την κατάντια.
Δυστυχώς, πάρα πολλά χρόνια αδιαφορίας για την αντιμετώπιση των κοινών μετατράπηκαν το χωριό μας σε θλιβερή καρικατούρα του εαυτού του, ασυμβίβαστη με το φυσικό του κάλλος, πέφτοντας έτσι σε κατάσταση υποτίμησης και γίνετε παρίας του νησιού.
Νιώθοντας πραγματικά ντροπή για τη γενιά μας που ανέχεται τέτοια ντροπή, λίγοι νέοι αποφάσισαν να δώσουν τέλος σε αυτή την κάθοδο στο όνομα των μελλοντικών γενεών.
Η ανταπόκριση στο κάλεσμα μας ήταν τόσο συγκινητική, προερχόμενη όχι μόνο από τους συναδέλφους Κυθήριους αλλά και από τους φίλους μας, ερωτευμένοι με τα Κύθηρα, όχι Κυθηριακής καταγωγής, που διπλασιάσαμε την προσπάθεια μας να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τον σκοπό μας, σχεδόν ξεκινώντας από το μηδέν.
Από την πρώτη στιγμή θέτουμε ως ύψιστη προτεραιότητα την επαναλειτουργία των ανεξάρτητων, αυτόνομων Κοινωφελών Θεμελίων του χωριού μας όπως: ο Βασίλειος Μαλάνος (πρώην Νοικοκυριό) και ο Αλέξανδρος Α. Ο Στρατήγος ' ' Ξενών ' ' (Ξενώνας), η αντιμετώπιση και ο εξαγνισμός των υδάτων Καμάρι και ο καταρράκτης της Φόνισσας καθώς και η αποκατάσταση της σχολής υπολειτουργίας στο Κάτω Χόρα από την Βρετανική περίοδο της Βρετανικής Κατοχής και η μετατροπή του σε Πολιτιστικό Κέντρο όχι μόνο Μυλοποτάμου αλλά και των Κυθήρων.
Μόλις πριν από ένα μήνα πληροφορηθήκαμε με ανεκδιήγητη χαρά, ότι η Σχολή από την περίοδο της Βρετανικής Κατοχής συμπεριλήφθηκε στον Προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής, με ποσό 225.000 €, ώστε να αποκατασταθεί και να ανοιχθεί ως Πολιτιστικό Κέντρο.
Επιπλέον, προσπαθήσαμε να πετύχουμε τον ορισμό νέων Διοικητικών Συμβουλίων για τα Κοινωφελή Θέση μας, στελεχωμένα με Μυλοποταμίτες να είναι τόσο παθιασμένοι όσο και εμείς, με το χωριό μας.
Αν και η αποτελεσματική χρήση του πρώην Νοικοκυριού (τα έσοδα του οποίου ανήκουν εξ ολοκλήρου στην Κοινότητα Μυλοποτάμου, όπως ορίζεται από τον χάρτη του Ιδρύματος) βρίσκεται στο στάδιο της πρόσκλησης επενδυτικών προτάσεων με τη διαδικασία της μακροχρόνιας μίσθωσης, το Ίδρυμα έχει να εξοφλήσει τον ΕΝΦΙΑ (Φόρος Ακινήτων Ακινήτων) των τελευταίων 7 ετών (αποτέλεσμα της πολυετούς αδιαφορίας) που ανέρχεται σε περίπου 30.000 €. Σημειωτέον ότι το Ίδρυμα δεν έχει καθόλου κέρδη με το κτίριο του Νοικοκυριού Σχολείου να βρίσκεται υπό απειλή κατάσχεσης.
Στην ανεπιθύμητη περίπτωση που δεν θα υπάρξουν επενδυτικές προτάσεις, εξακολουθεί να υπάρχει πρόταση έτοιμη να υποβληθεί σχετικά με το σχέδιο σχεδιασμού μελέτης σκοπιμότητας, εκτιμώμενη αξία 8.500 €, που θα προκαλέσει άμεσα την εκδήλωση επενδυτικού ενδιαφέροντος για την μετατροπή υπάρχον κτίριο σε συγκρότημα πολυτελών καταλυμάτων στοχεύοντας πλούσιους πολίτες.
Παρόλο που, ο ξενώνας μας είναι υπόχρεος ΕΝΦΙΑ ισοδύναμος με τον προηγούμενο, έχει μικρό αποθεματικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την πληρωμή των πρώτων φορολογικών δόσεων.
Στο χέρι μας όμως, να το αξιοποιήσουμε σωστά, ώστε να εξασφαλίσουμε την ανακαίνιση και την επαναλειτουργία του μετά από αυτή την πολυετή εγκατάλειψη.
Με την ευγενική και δωρεάν προσφορά του συμπατριώτη μας, πολιτικού μηχανικού και Δημοτικού Συμβούλου Κυθήρων κ. Νικόλαος Μαγκούλας, aneconomic and technical study (αναρτήθηκε στο site του Συλλόγου και της σελίδας στο Facebook) διεξήχθη και αφορά τις απολύτως απαραίτητες εργασίες που πρέπει να γίνουν για να επιτευχθεί η επαναλειτουργία του ξενώνα και υπολογίστηκε ποσό 63.000 €
Ένα πραγματικά σημαντικό κόστος, ειδικά στις μέρες μας, αλλά αυτό είναι το τίμημα για την αποδέσμευση και την αποσύνθεση δεκαετιών.
Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, ο Σύλλογος μας ανακοινώνει επίσημα την έναρξη της οικονομικής ενίσχυσης Ερανού, με στόχο να συγκεντρώσει ένα ποσό γύρω στα 100.000 €.
Καλούμε στρατό Μυλοποταμιτών οπουδήποτε στον κόσμο, όλους τους Κυθήριους συμπατριώτες μας και όλους τους φίλους του νησιού, όλους τους ανθρώπους που έχουν αυτό το μοναδικό συναίσθημα για τον Μυλοποτάμο, ανακατεμένο με το παράπονο για τον λόγο που αυτό το όμορφο μέρος έχει γίνει τόσο εδαφικό.
Τους καλούμε να συμμετάσχουν μαζί μας, σε έναν κοινό αγώνα, όλοι εμείς που μοιραζόμαστε μια πραγματικά βαθιά αγάπη για αυτή την ευλογημένη γη, όλοι όσοι ζούμε τις χρυσές αναμνήσεις και στιγμές που μας δόθηκαν τόσο απλόχερα όλοι όσοι είμαστε ανυπομονησία για την σκιά του Πλάτανου, τα νερά της Φόνισσας, το μαγευτικό γαλάζιο του Λιμνιώνα και την απορία της σπηλιάς της Αγιάς Σοφίας και όλων μας που νιώθουμε την απελπισία για το αργό και μακρύ μαραμένο μαραζισμό αυτής της γης, για να αναλάβουμε δράση :
ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΜΒΟΛΗ, με στόχο να συγκεντρωθεί το ανάλογο ποσό, ώστε να αναβιώσει ο τόπος καταγωγής μας και για κάποιους από εμάς η γενέτειρα μας!
Ο τραπεζικός λογαριασμός του Συλλόγου μας, όπου μπορείτε να καταθέσετε την οικονομική σας δωρεά, είναι ο εξής:
ΙΒΑΝ: GR0501101390000013900280457
SWIFT / BIC: ΕΘΝΓΚΡΑΑ
Το ζητάμε από τα βάθη της καρδιάς μας και είμαστε σίγουροι για την άμεση ανταπόκριση σας στο αίτημα μας.
Είμαστε παραπάνω από βέβαιοι ότι έχουμε το ίδιο όνειρο: τόσο ο ξενώνας του χωριού να επαναλειτουργήσει όσο και να αξιοποιήσει σωστά το κτίριο του Νοικοκυριού Σχολείου προς όφελος όλης της κοινότητας!
Με τις θερμότερες πατριωτικές ευχές μας,
Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου

Δρ. Δρ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Γ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ Ι. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΘΕΔΡΟΜΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου