Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021

ΛΑΚΩΝΙΑ:ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΜΑΡΙΝΑΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΜΑΡΙΝΑΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ

Με τον Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Θοδωρή Βερούτη και τον Πρόεδρο της Κοινότητας Μονεμβασίας Παναγιώτη Γράφο, στην Μαρίνα Μονεμβασίας που εκτελείτε με χρηματοδότηση και επίβλεψη της Περιφέρειας το έργο επέκτασης και θωράκισης της Μαρίνας Μονεμβασιας με προϋπολογισμό 1.500.000 € και ανάδοχο την εταιρεία ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ .
Η εκτέλεση του έργου προβλέπει επέκταση του προσήνεμου μώλου κατά 54 μέτρα και ακρομόλιο 15 μέτρα . Επίσης θα γίνει πλευρική θωράκιση της μαρίνας με φυσικούς ογκόλιθους .
Το έργο υλοποιείται με πολύ ικανοποιητικούς ρυθμούς , άλλωστε η ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ είναι γνωστή για την αξιοπιστία της ενώ έχουν γίνει πολλές αυτοψίες από τον Αντιπεριφερειάρχη και τον επιβλέποντα μηχανικό Άγγελο Πλειώτα της διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας .
Στην επίσκεψη του ο αγαπητός φίλος Θοδωρης Βερουτης μας γνώρισε την πρόθεση της περιφερειακής αρχής να προχωρήσει το έργο της Μαρίνας με την κατασκευή των χερσαίων εγκαταστάσεων ( προβλήτα από την χερσαία ζώνη λιμένος ως την Μαρίνα και κατασκευή κάθετου προβλήτα έξω από τον υπάρχοντα ) ώστε να ολοκληρωθεί το έργο της Μαρίνας . Η ολοκλήρωση του έργου θα συμβάλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη της περιοχής μας .
Υπάρχει πολύ καλή συνεργασία μεταξύ Δήμου και περιφέρειας Πελοποννήσου με αντικείμενο για την Μονεμβασια την μελέτη του δρόμου Γέφυρας Κάστρου για την οποία η περιφέρεια έχει διαθέσει πίστωση 100.000 € και έχει υπογραφεί προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Δήμου , Περιφέρειας και Αναπτυξιακή Εταιρεία ΠΑΡΝΩΝΑ με αντικείμενο την μελέτη τπυ δρόμου . Τις επόμενες ημέρες πρόκειται να παρουσιαστεί η πρώτη πρόταση της ομάδας μελετητών .
Για την συντήρηση του εθνικού δικτύου από την Αγία Κυριακή ως την Μονεμβασία που έχει υποστεί σημαντική φθορά από την κατασκευή δικτύων αποχέτευσης , ύδρευσης έχει ενταχθεί στο προγραμμα οδοποιίας της περιφέρειας και θα γίνει αλλαγή ασφαλτοτάπητα δίνοντας λύση σε ένα σημαντικό ζήτημα πολλών χρόνων .
Για την στήριξη των πρανών πάνω από τον οικισμό του Κάστρου με χρηματοδότηση 2.500.000 € από την περιφέρεια Πελοποννήσου ήδη έχει περάσει από τις οικονομικές επιτροπές περιφέρειας και Δήμου η σύναψη προγραμματικής σύμβασης και θα προχωρήσουμε στην δημοπράτηση του έργου .
Για την στήριξη των πρανών από το ΛΑΖΑΡΕΤΟ ως την κεντρική πύλη όπου πρόσφατα είχαμε πτώση ογκόλιθου οι τεχνικές υπηρεσίες της περιφέρειας ετοιμάζουν άμεση μελέτη στήριξης των πρανών και προστασία του δρόμου με φράχτες ανάσχεσης . Παράλληλα ο Δήμος έχει υποβάλει πρόταση μελέτης για την στήριξη των πρανών από Ομάδα καθηγητών του Μετσόβιου Πολυτεχνείου .
Θέλω να ευχαριστήσω τον αγαπητό φίλο Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας ΘΟΔΩΡΗ ΒΕΡΟΥΤΗ για το συνεχές και ουσιαστικό ενδιαφέρον του για τα θέματα της Μονεμβασίας . Υπάρχει πολύ καλή καθημερινή συνεργασία του Δημάρχου Μονεμβασιας με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου , τον Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας και την περιφερειακή σύμβουλο Μαργαρίτα Σπυριδάκου για το σύνολο των θεμάτων του Δήμου μας .
Σταύρος Χριστάκος
Αντιδήμαρχος Δ.Ε. ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου