Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

ΝΔ: “Πότε θα πληρωθεί η ενιαία ενίσχυση;”

Τη διάχυτη ανησυχία του αγροτικού κόσμου της χώρας σχετικά με το χρόνο καταβολής της ενιαίας ενίσχυσης μεταφέρει από κοινού με άλλους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης.
Στην ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό ασκείται κριτική στην κυβέρνηση, “καθώς για πρώτη φορά στα χρονικά της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής οι έλληνες παραγωγοί, γεωργοί και κτηνοτρόφοι, δεν θα πληρωθούν εντός Οκτωβρίου την προκαταβολή του 50% της ενιαίας ενίσχυσης, λόγω της αδυναμίας και της αβελτηρίας της κυβέρνησης εδώ και οκτώ μήνες να βγάλει μια στοιχειώδη απόφαση για τα σχέδια βόσκησης της χώρας, απαραίτητη για την πληρωμή των κοινοτικών επιδοτήσεων”. Επιπλέον, μεγάλες καθυστερήσεις παρατηρούνται και στην οριστικοποίηση των προσωρινών δικαιωμάτων, αφού δεν έχουν καν ανακοινωθεί ούτε οι επιλέξιμες βοσκοτοπικές εκτάσεις, με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να βρίσκονται μετέωροι και να στερούνται με άδικο και παράλογο τρόπο εισοδήματα άκρως απαραίτητα για την επιβίωση των οικογενειών και τη βιωσιμότητα των εκμεταλλεύσεών τους.
Κλείνοντας την ερώτησή τους, οι βουλευτές της ΝΔ ρωτούν τον υπουργό:
– Πότε επιτέλους σκοπεύει το υπουργείο να πληρώσει την προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης στους παραγωγούς και πόση θα είναι αυτή τελικά (50% ή 70%;).
– Σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι διοικητικοί και οι επιτόπιοι έλεγχοι από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, και αν θα προλάβει τελικά το στελεχιακό δυναμικό του ΟΠΕΚΕΠΕ να τους ολοκληρώσει ώστε να μπορέσουν να πληρωθούν οι παραγωγοί την προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης μέσα στο Νοέμβριο του 2015, όπως έχει ανακοινωθεί.
– Πότε θα εξοφληθεί η ενιαία ενίσχυση, που παραδοσιακά και απαρέγκλιτα εξοφλείτο κάθε χρόνο μέσα στο Δεκέμβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου