Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Κρατά τα 3,35 ευρώ το Λάδι στην Λακωνία παρά την Ιταλική πίεση

Στα επίπεδα των 3,30-3,35 ευρώ το κιλό διατηρείται, πάνω από έναν μήνα τώρα, η τιμή παραγωγού για το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο στη Λακωνία, παρά τη στάση εμπορίου που φαίνεται να επιδεικνύουν συντονισμένα οι Ιταλοί έμποροι.

Ωστόσο, οι παραγωγοί δεν πουλάνε εύκολα το προϊόν τους, αν και οι παραπάνω τιμές είναι περίπου κατά 20 λεπτά παραπάνω από τις αντίστοιχες περσινές.

Έντονο είναι φέτος το φαινόμενο της προείσπραξης χρημάτων από ελαιοτριβεία εκ μέρους παραγωγών, για ελιές που παραδίδουν τώρα.Έντονο είναι φέτος το φαινόμενο της προείσπραξης χρημάτων από ελαιοτριβεία εκ μέρους παραγωγών, για ελιές που παραδίδουν τώρα.

Η στάση αυτή, που εμφανίζεται τόσο στη περιοχή της Μεσσηνίας όσο και αλλού κι ενδεχομένως οφείλεται στην προσδοκία από πλευράς παραγωγών ότι θα ανέβουν περαιτέρω οι τιμές, ενέχει σημαντικό ρίσκο, όπως διαμηνύουν συνεταιριστές και εξαγωγείς. Η παραγωγή στη Λακωνία, όπως και στην πλειονότητα των περιοχών, αναμένεται μειωμένη από πέρυσι, που είχε σημειωθεί υπερπαραγωγή. Επίσης, «η απουσία πάγου, σε αντίθεση με την περσινή χρονιά, είχε ως αποτέλεσμα την παραγωγή ελαιολάδου υψηλότερης ποιότητας, με χαμηλότερες οξύτητες και καλύτερη γεύση», υπογραμμίζει ο ιδιοκτήτης της «Ελαία Γη», Νίκος Τουτούλης.

Με 3,35 ευρώ το κιλό πληρώνει για το ελαιόλαδο ο Συνεταιρισμός Βάλτας

Εν τω μεταξύ, με 3,35 ευρώ το κιλό αγοράζει το ελαιόλαδο την εβδομάδα που διανύουμε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βάλτας, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από τον πρόεδρο του Συλλόγου, Δημήτρη Αντωνόπουλο. Η πληρωμή μάλιστα, όπως αναφέρουν από τον Συνεταιρισμό, γίνεται μετρητοίς κι ενώ η συγκομιδή κορωνέικης σε Μεσσηνία, Λακωνία έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 50-60%.

Πηγή

agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου