Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

ΛΑΚΩΝΙΑ. Δήμος Ευρώτα: Προληπτική ιατρική για μαθητές από το “Χαμόγελο του Παιδιού”

Ο «Ιπποκράτης», η κινητή μονάδα προληπτικής ιατρικής του εθελοντικού οργανισμού «Χαμόγελο του Παιδιού», περιοδεύει ανά την Ελλάδα παρέχοντας μια σειρά εξετάσεων σε παιδιά και ενισχύοντας την πρόληψη και την προστασία σε θέματα υγείας.
Επόμενος σταθμός του θα είναι ο δήμος Ευρώτα. Η δράση, η οποία πραγματοποιείται με πρωτοβουλία και συνδιοργάνωση του δήμου και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνικής, θα έχει διάρκεια πέντε ημερών, από τη Δευτέρα 15 έως την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου. Ο «Ιπποκράτης» θα βρίσκεται στο 1ο δημοτικό σχολείο Σκάλας και θα εξετάσει μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Αξίζει να αναφερθεί ότι το κινητό πολυιατρείο προσφέρει δωρεάν εξετάσεις σε πάνω από δέκα χιλιάδες παιδιά ετησίως, με στόχο την ανάδειξη της σημασίας της προληπτικής ιατρικής, τη διαφύλαξη της καλής υγείας τους και την παροχή στήριξης σε πληθυσμιακές ομάδες των οποίων τα παιδιά βιώνουν κοινωνικό αποκλεισμό η δυσχερείς οικονομικές συνθήκες.
Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 27350 24172 (1ο δημοτικό Σκάλας) και 27350 29215 (δήμος Ευρώτα).

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου