Κυριακή 5 Μαΐου 2019

Aνακοίνωση υποψηφιότητας Σπύρου Κασιμάτη με τον συνδυασμό "πρώτα ο ανθρωπος"


Aνακοίνωση υποψηφιότητας Σπύρου Κασιμάτη με τον συνδυασμό "πρώτα ο ανθρωπος"
Άνθρωποι του νησιού που λέμε καλημέρα, και άνθρωποι του νησιού που δεν έχει τύχει να πούμε ακόμη καλημέρα, με το παρόν σας ανακοινώνω την πρόθεσή μου να συμπαραταχτώ με τον υποψήφιο δήμαρχο Κυθήρων, Δημήτρη Παναγόπουλο, ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος.
Δε θα αναλωθώ στο να σας πω τι θέλω και τι δεν θέλω για τον τόπο μας γιατί ξέρω πολύ καλά πως η δημοκρατία δε λειτουργεί έτσι. Οι αποφάσεις για το καλό ενός τόπου παίρνονται μέσα από συζητήσεις, προτάσεις και διαφωνίες. Τα θέλω ενός μονάχα ανθρώπου καλό είναι να περιορίζονται στον εαυτό του καθενός.
Θα σας μιλήσω όπως αν σας είχα απέναντί μου και πίναμε καφέ.
Για μένα σημασία έχει η πρόθεση. Γιατί η καθημερινότητά μας δεν είναι τα βαρύγδουπα λόγια, τα οράματα, οι φιλοδοξίες κι άλλες εγκυκλοπαιδικές λέξεις που συνθέτουν έναν «πολιτικό» λόγο. Είναι εσύ και εγώ και το τι κάνουμε για να είμαστε καλύτεροι ως άνθρωποι και ως κάτοικοι αυτού του ευλογημένου τόπου.
Έχω γεννηθεί, μεγαλώσει και ζήσει στα Κύθηρα λίγο πάνω από μισό αιώνα (θα έλεγα 53 χρόνια αλλά η λέξη αιώνας έχει κάποιο γούστο). Δε φοβήθηκα ποτέ την δουλειά, θες λατομεία, μηχανήματα, οικοδομές, κτηματομεσιτικά, τουριστικά; Από όλα πέρασα και κατέληξα στον θαλάσσιο τουρισμό όπου παλεύω σχεδόν τη μισή μου ζωή γι’ αυτόν.
Στην πρόθεση, τώρα. Να δουλέψω. Αυτή και μόνο αυτή, με ό, τι συνεπάγεται. Κι αν βγει κάτι καλό για τον τόπο μας μέσα από αυτό, ευχής έργο θα ‘ ναι.
Δεν θα είναι όλα ιδανικά. Λάθη θα γίνουν, όπως έχουν γίνει και στο παρελθόν. Επιτυχίες θα γίνουν, όπως έχουν γίνει και στο παρελθόν. Το θέμα είναι να δουλεύεις κάθε μέρα για το καλύτερο. Ως άνθρωπος και ως πολίτης. Κι αυτό σκοπεύω να κάνω.
Μετά τιμής,
Σπύρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου